Microsoft este în cuadrantul liderilor

Published on 29 November 2007

Microsoft SQL Server 2005 ocupă o poziție în cuadrantul liderilor din Gartner Magic Quadrant pentru sisteme de management al bazelor de date pentru data warehouse, în anul 2007.
 
"€œDupa părerea mea, acest raport reprezintă o confirmare fermă a angajamentului continuu asumat de Microsoft în oferirea unei platforme de date complete, care se dezvoltă odată cu necesitățile de aplicații de busniess ÅŸi cerințele de stocare a datelor"€, spune Ted Kummert, vicepreÅŸedinte al diviziei Data and Storage Platform de la Microsoft.

"€œClientii, cum ar fi Danske Supermarket, PREMIER Bankcard ÅŸi TDC utilizează funcționalitatea data warehousing din SQL Server 2005 ÅŸi remarcă reultate de business excepționale. Odată cu lansarea SQL Server 2008, clienții vor beneficia de inovații mai spectaculoase, care îi vor ajuta să acceseze, administreze ÅŸi gestioneze datele de business", a adăugat el.
 
Conform raportului Gartner, a€œPiata sistemelor de management al bazelor de date (DBMS) pentru Data Warehouse continuă să se dezvolte, prezentând o competiție intensă, în creÅŸtere.

Magic Quadrant, un model de evaluare respectat impus de Gartner, clasifică furnizorii în funcție de capacitatea acestora de execuție ÅŸi de amplitudinea viziunii. Conform raportului, "Piata de soluții DBMS pentru data warehouse este în tranziție datorită firmelor noi pe piață, a popularității aplicațiilor data warehouse, a competiției dintre furnizorii mari de soluții DBMS complete ÅŸi furnizorii care oferă numai aplicații data warehouse-only vendors ÅŸi a volumelor de lucru schimbătoare, care afectează performanțele sistemelor data warehouse"€.

În plus față de capacitatea de administrare ÅŸi scalabilitate, Microsoft se angajează să extindă domeniul business intelligence, oferind o experiență integrată a utilizatorilor, pentru accesul ÅŸi lucrul cu informații de business. AÅŸa cum a demonstrat prin colaborarea recentă cu parteneri cum sunt Dell ÅŸi HP pentru a oferi configurații de referință pentru data warehousing, Microsoft ajută clienții să dezvolte soluții BI care susțin procesul decizional în timp real în cadrul organizației.
 
Microsoft SQL Server 2005 este un software complet ÅŸi integrat de administrare ÅŸi analiză a datelor, care ajută organizațiile să administreze în siguranță informații critice ÅŸi să ruleze cu încredere aplicațiile de business complexe existente pe piață în prezent. SQL Server 2005 permite companiilor să beneficieze de o imagine mai completă cu ajutorul informațiilor de business ÅŸi să obțină rezultate mai bune, care să le confere un avantaj competitiv. SQL Server 2008, planificat pentru lansare anul viitor, dezvoltă aceste inovații pentru a ajută clienții să acceseze ÅŸi să administreze volume crescute de date pentru aplicații critice, să înțeleagă mai bine nevoile organizației ÅŸi să reducă dificultățile asociate cu administrarea sistemelor complexe. SQL Server este o componentă a Microsoft Application Platform, o suită de produse ÅŸi tehnologii concepute pentru a ajută clienții să creeze, ruleze ÅŸi administreze aplicații de business dinamice. 

back